BIOGRAFIE

Hele bijzondere en hele normale dingen...


MUZIEK

Een romantische troubadour, een hartstochtelijke podiumfreak, een denderende stembandfanaat en een ingetogen sfeercatcher. De meerdere muzikale persoonlijkheden van Ginet Balistreri. In de studio en op het podium. Als akoestisch solo-artieste of als boegbeeld van stevige, swingende bands/orkesten.

Van 1993 tot 2016 wisselt haar muzikale leven beestachtig drukke passages af met muisstille afzondering en intensieve overpeinzing. In 2016 vloert een blessure haar roerige acte de présence in de muziekwereld. Sindsdien treedt Ginet niet op, maar toch beweegt er nog steeds wat in het muzikale brein en ontsnappen er heimelijk wat bijzondere noten de buitenwereld in. Reden om ogen en oren open te houden.

Volg Ginet Balistreri op haar YouTubekanaal:
https://www.youtube.com/user/gi5ba/videos?view_as=subscriber

KUNST
Bestaat de definitie van kunst? Ginet zegt van niet. Iedereen kan dingen maken. Of anderen die gemaakte dingen mooi of leuk vindt, is en blijft de vraag. En dan komt de tweede vraag: 'Zo ja, wat dan?'.

Ginet voelt zich niet op haar plek in de gesettelde kunstenaarswereld. Te veel gedoe en gehannes er omheen. Gewoon je werk maken, het eindresultaat laten zien en doorgaan is meer haar ding. Zo'n eigenwijs standpunt over kunst blokkeert weliswaar de weg naar roem en erkenning, maar de blik van iemand die het werk écht mooi vindt staat op nummer één van de topbeloningen voor kunst.

Ginet heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in zwart-wit portretten met gemengde technieken en gemengde materialen. Een opvallende combinatie van door elkaar gebruikte materialen is houtskool en airbrush.

Om voorbeelden te zien, ga naar: SCHILDEREN

SCHRIJVEN
Taal is te grappig om er niet iets leuks mee te doen, en woorden zijn anders als je ze kan bekijken. Ginet verkeert het liefst in de schrijfmodus. Schrijven is een manier van goed voorbereid en doordacht praten, waarbij je -in tegenstelling tot een mondelinge conversatie- de tekst kan corrigeren voordat je de boodschap verzendt.

COMMERCIEEL -- Na een dikke 20 jaren ervaring in het schrijven van korte verhalen, persberichten en commerciële teksten, in opdracht en op vrijwillige basis, start Ginet in 2017 een opleiding copywriter. In 2018 behaalt zij het diploma 'Commerciële teksten schrijven'. Ginet staat als schrijver ingeschreven bij de KvK. Met veel plezier redigeert en (her)schrijft ze (web)teksten, (sollicitatie)brieven en redactionele artikelen.

Om voorbeelden te zien ga naar: Portfolio redactioneel en commercieel tekstschrijven.

GEDICHTEN EN KORTE VERHALEN -- De gedichten van Ginet zijn in een ouderwetse en brutaal simpele Jip-en-Jannekestijl, of verwarrend en complex, of eye-opening, zodat de lezer er geen of alle kanten mee op kan.

De korte verhalen zijn uit het hart en met een knipoog. Ginet schetst graag een luchtige kijk op kleine en grote uitdagingen van het leven.

Om voorbeelden te zien, ga naar: SCHRIJVEN 

PRIVÉ
Een hardwerkende Hollandse moeder, Willy Hofstede, en de eerste pizzabakker in Dordrecht, de Siciliaanse Giovanni Battista Balistreri, bezorgden de wereld in 1969 Ginet Balistreri. In 1991 bezorgde Ginet op haar beurt twee zonen, Remy en Alain, beiden werkzaam als leraar in het voortgezet onderwijs. Anno 2018 is ze surrogaatmoeder van een kwintet katten en een kwartet kippen. In het dagelijks leven is ze allround oppassend oog voor elk dier in eventueel dreigende nood. Ginet is fervent vrijwilligster in de dierennoodhulp. Ze is oprichtster van Stichting Dierenambulance Sliedrecht en omstreken, voorzitter en coördinatie Dierenasiel Sliedrecht, en voorzitter van Stichting Dieren Steun. Tussen de bedrijven door en met regelmaat fungeert ze als projectleider van fondsenwervende activiteiten.

Ginet is werkzaam (geweest) in de postmortale zorg (mortuariummedewerkster), horeca, postbezorging, schoonmaak, logistiek, administratie en in een callcenter (dat laatste nóóóóit meer!).

Ze fotografeert graag, houdt van vrijheid en heel warm, droog weer.

Diverse krantenartikelen