BIOGRAFIE

Hele bijzondere en hele normale dingen...

PRIVÉ
Een hardw
erkende Hollandse moeder, Willy Hofstede, en de eerste pizzabakker in Dordrecht, de Siciliaanse Giovanni Battista Balistreri, bezorgden de wereld in 1969 Ginet Balistreri. In 1991 bezorgde Ginet op haar beurt twee zonen, Remy en Alain, beiden leraar in het voortgezet onderwijs. Anno 2019 is ze surrogaatmoeder van een kwartet katten en een kwartet kippen. Daarnaast is ze in het bezit van een allround oppassend oog voor elk dier in eventueel dreigende nood. Ginet is een fervent vrijwilligster. Ze is oprichtster van Stichting Dierenambulance Sliedrecht en omstreken, en Stichting Dierenasiel Sliedrecht, en sinds 2018 voorzitter van Stichting Dieren Steun. Tussen de bedrijven door stapt ze in de rol van projectleider/coördinatie van fondsenwervende activiteiten.

Ginet is werkzaam (geweest) in de postmortale zorg (mortuariummedewerkster), horeca, postbezorging, schoonmaak, logistiek, vervoer en in een callcenter (dat laatste eens en nóóóóit meer!).

Ginet houdt van vrijheid, natuur, rust en heel warm, droog weer.

KUNST
Bestaat de definitie van kunst? Ginet zegt van niet. Iedereen kan dingen maken. Of anderen jouw gemaakte dingen mooi of leuk gaan vinden, moet je maar afwachten. Ginet heeft twijfels bij de volgorde waarin waardering voor kunst zich ontplooit; komt de waardering eerst en daarna de roem, of andersom?

Ginet voelt zich niet op haar plek in de gesettelde kunstenaarswereld. Daar komt te veel flirterig socializen bij kijken. Haar eigenwijze standpunt blokkeert wellicht de weg naar bekendheid en erkenning, maar dat weerhoudt haar er niet van om zich rondom dit standpunt te blijven verschuilen.

Ginet heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in zwart-wit portretten met gemengde technieken en gemengde materialen. Een opvallende combinatie van door elkaar gebruikte materialen is houtskool en airbrush.

Ook de door Ginet geschilderde collectie minischilderijtjes (vanaf 4,5 cm breed) wordt steeds groter.

Om voorbeelden van haar kunst te zien, ga naar: SCHILDEREN

SCHRIJVEN
Taal is te grappig om er niet iets leuks mee te doen, en woorden zijn anders als je ze kan bekijken. Ginet verkeert regelmatig in de schrijfmodus. Schrijven is een manier van goed voorbereid en doordacht praten, waarbij je -in tegenstelling tot een mondelinge conversatie- de tekst kan corrigeren voordat je de boodschap verzendt.

Na een dikke twintig jaren ervaring in het schrijven van korte verhalen, persberichten en commerciële teksten, veel op vrijwillige basis, start Ginet in 2017 de beroepsopleiding copywriter. In 2018 behaalt zij het diploma 'Copywriter / Commerciële teksten schrijven'. Met passie schrijft of redigeert Ginet (web)teksten, (sollicitatie)brieven en redactionele artikelen.

De korte verhalen zijn uit het hart en met een knipoog. Ginet schetst graag een luchtige kijk op kleine en grote uitdagingen van het leven. 

De gedichten van Ginet zijn in een ouderwetse en brutaal simpele Jip-en-Jannekestijl, of verwarrend en complex, of eye-opening, zodat de lezer er geen of alle kanten mee op kan.

Om voorbeelden te zien, ga naar: SCHRIJVEN 


FOTOGRAFIE

Ginet fotografeert hobbymatig. Landschappen, gebouwen, concertfotografie, beestjes, mensen, dingen en meer...

Zie hier een selectie van Ginets fotografie: FOTOGRAFIE


MUZIEK

Een romantische troubadour, een hartstochtelijke podiumfreak, een denderende stembandfanaat en een ingetogen sfeercatcher. De meerdere muzikale persoonlijkheden van Ginet Balistreri. In de studio en op het podium. Als akoestisch solo-artieste of als boegbeeld van stevige, swingende bands/orkesten.

Van 1993 tot 2016 wisselt haar muzikale leven beestachtig drukke passages af met muisstille afzondering en intensieve overpeinzing. In 2016 vloert een blessure haar roerige acte de présence in de muziekwereld. Sindsdien treedt Ginet niet op, maar toch beweegt er nog steeds wat in het muzikale brein en ontsnappen er heimelijk wat bijzondere noten de buitenwereld in. Reden om ogen en oren open te houden.

Meer te zien (luisteren) op deze pagina: MUZIEK

Diverse krantenartikelen uit het Ginet Balistreri-Plakboek:

Ginet Balistreri
Alle rechten voorbehouden 2018
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin