HANNIE'S TRIMSALON

interview voor De Staartenaar (2018)

Meer dan een trimsalon

Het bedrijfje op de hoek van de Merwedestraat is niet onzichtbaar, maar om nu te zeggen dat het erg opvalt, nee... En dat past precies bij de bescheidenheid van de eigenaresse. Bij het voorbij lopen fluistert de voorgevel 'Trimsalon Hannie' in je oor. Niks geen schreeuwerige reclameteksten of opdringerige uithangborden. Al twintig jaren kan je hier met Fikkie, Felix of Fluffie terecht voor een frisse, hippe coupe. Als je nu denkt: 'Goh, dat wist ik niet' lees dan snel verder, want er is nog meer.

GODMOTHER VAN DE DIERENHULP

Er staat een busje voor de deur en er lopen mensen in reflecterende, fluorgele jassen in en uit. Hannie Stein runt al tientallen jaren de dierenambulance in Dordrecht. Ze is de Godmother van de dierenhulp in de regio. Sinds 2010 heet haar dierenambulancestichting: De DierenSOS. De kosten voor dit alles betaalt ze voor een groot deel met de opbrengsten van de Trimsalon en met donaties.

JUIST DE ZWAKSTEN

Hannie zet een hondje op de trimtafel en geeft de kapbeurt terwijl hij los op de tafel staat. "Ik ben niet zo van het vastbinden. Je moet de lichaamstaal van dieren kunnen begrijpen en de dieren respecteren. Dan verloopt alles rustiger en comfortabeler, voor mens en dier." Op de vraag of ze zelf ook een hond heeft komt een boeiend verhaal als antwoord. Nina heet de hond van Hannie. Als ernstig getraumatiseerde hond op haar pad gekomen. Maar met Hannie's ervaring met moeilijkere dieren opgeklommen tot één van de gelukkigste honden van de Staart. "Het zijn juist de zwakkere, verwaarloosde en getraumatiseerde dieren die mijn aandacht krijgen" legt ze uit. "Die hebben hulp hard nodig. Ik kan een dier in nood niet laten stikken".

NIET ALLEEN DIEREN

Dat geldt ook bij mensen zo, blijkt al snel. Hannie's medemens, die niet zoveel -of niets- te besteden heeft, kan op haar hulp rekenen. Ze werkt samen met andere hulporganisaties zoals bijvoorbeeld Stichting Anders en Stichting Dieren Steun. "Ik heb niet bijgehouden hoeveel honden en katten van minima ik voor niks heb getrimd, maar het zijn er inmiddels aardig wat. Ik ben blij dat ik op die manier een steentje kan bijdragen." Voor dierenambulanceritten met De DierenSOS vraagt ze niet de hoofdprijs: "Het moet te doen zijn voor iedereen." Op de vraag of ze zichzelf misschien een beetje wegcijfert krijgen we een alleszeggende blik als antwoord. Hannie is niet met zichzelf bezig, dat is duidelijk.

DIERENAMBULANCECHAUFFEURS

De DierenSOS staat elke dag klaar voor gewonde of gevonden Dordtse dieren. Alles wat pootjes, veertjes of een vachtje heeft telt mee. De chauffeurs van De DierenSOS zijn vrijwilligers. Met hart voor dieren uiteraard. En een rijbewijs. Denk je: 'dat heb ik ook allemaal' en wil je wat minder bankhangen in je vrije tijd, dan moet je zeker eens informeren naar dit spannende baantje.


Foto: Ginet Balistreri
Foto: Ginet Balistreri
Ginet Balistreri
Alle rechten voorbehouden 2018
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin